Laadpaal Landsmeer

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Door deze trend zien we ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Het is dan mogelijk om te gaan voor een slimme laadpaal in Landsmeer aan huis. Dankzij een zelfvoorzienend laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Citroën e-SpaceTourer XL 50 kWh of Renault Zoe ZE50 R135. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is ook financieel gezien een goede investering. Op deze website vind je extra informatie over geschikte soorten laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je de beste installateurs uit jouw omgeving.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Nog goedkoper rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €970.
 • Een individueel laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Landsmeer

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Jouw elektrische auto opladen als o.a. een Mercedes EQA kan op diverse manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Landsmeer kopen is een goede investering. Het werkt snel en veilig en je hoeft niet onzeker te zijn over een volle accu. Eveneens is het stukken betaalbaarder dan een openbaar laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de kWh prijs voor de stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn voertuig en mijn woning? Hieronder bieden wij een aantal kooptips met betrekking tot laadpaal laten installeren in Landsmeer. Op EVplan.nl lees je ook meer over Goedkoopste laadpas.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Landsmeer kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of je bevestigt ‘m op een losse paal. Verder zijn er geen verschillen. Onderzoek de afstand van jouw EV en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadpaal gaat via de doorsnee 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt dan jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Landsmeer. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop en snel laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste kabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse kabel. Het gemak van de vaste stekker is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Wat hierbij ook handig is is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, vaak wel 6 – 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat deze sneller nat wordt (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo netjes uit ziet. Daarbij moet je er rekening mee houden dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het grote gemak van een losse kabel (of een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Je pakt namelijk de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Bovendien oogt het netter en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Belangrijk nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je jouw EV wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om daarna het geheel te connecten. Een paal met een losse laadkabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Advies: probeer ook eens de snelladers in Landsmeer.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
We onderscheiden 2 soorten: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Ideaal als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme functies
De nieuwste laadsystemen herbergen doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder check jij meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Landsmeer vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €600 t/m €3350. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het totale laadvermogen van de installatie. Des te hoger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Daarnaast zijn er allerlei slimme palen met innovatieve snufjes als gezichts- en gebarenherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Landsmeer.

Type laadstationVermogenLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€550- €610
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€525- €630
3-fase laadpaal11 kW4 uur€655- €765
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€875- €1065
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Populaire merken

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met App voor inzicht in stroomverbruik en laadkosten.
 14. Andere leveranciers: ABB, Eaton, Etrel, Enovates, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric & Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Landsmeer komen uit tussen de €340 en +/- €2175. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Des te groter deze afstand is, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Laadpas
Eventueel wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je kunt natuurlijk zonder, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €3,00 per maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vergelijk de beste installatiebedrijven uit jouw omgeving.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Op deze pagina tonen we een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1027 km op maandbasis. Op basis daarvan berekenen we wat je kunt besparen. In onze calculatie nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Landsmeer):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
TypeKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,130€133,51€1602,12
Elektrisch€0,048€49,30€591,55
Besparing€0,0820€84,21€1010,57
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Landsmeer

Heb je een EV, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Landsmeer aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar de laadzuil gemonteerd wordt. Ze checken daarvoor relevante zaken als toegankelijkheid en of het technisch kan. Elke inwoner mag het gebruiken. Updates en informatie is ook te lezen op www.landsmeer.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Meer en meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Blog over elektrisch rijden.

Kaart met openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Landsmeer zijn elke dag werkzaam. Iedereen met een EV mag daar in principe gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De kosten variëren tussen de €0,270 tot wel €0,585 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het volgende schema treft jij de openbare laadstations in Landsmeer. Check tevens oplaadpunten en verkopers in Diemen, Amsterdam, Het Hogeland, Delfzijl en Loppersum.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden landsmeer-1121

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal naast kantoor is relevant voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Betreft het een locatie met 10 parkeerplekken of meer? Tegenwoordig is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarbovenop verdient een zakelijke laadpaal zich terug door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een eigen laadpaal voor huis met daarbij de installatie varieert kostentechnisch tussen de €850 – €2300. De uiteindelijke kostprijs hangt vooral af van het type laadstation (softwarematige slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw huidige energieleverancier zoals Eneco, Essent, NLE, Engie, Budget energie en Vandebron, Oxxio, Pure energie, Vattenfall. Dit is nu ongeveer €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,65 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een auto met benzinemotor kost ongeveer €9,70 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een EV anno 2024 heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Holland.

Hoe werkt de installatie?
De monteur kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in de stroomvoorziening van je woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanaf dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je waar het station moet komen om het graafwerk te beperken. De laadpaal installateur in Landsmeer monteert ‘m in overleg tegen de muur of installeert het op een paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Bekijk vooraf wel of je meterkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve modellen vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Landsmeer kan dit uit handen nemen. De prijzen van deze service bedragen circa €975. Bedenk wel: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt gebruikt door merken uit Europa. Veel favoriete elektrische auto’s in Landsmeer zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Elke regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Landsmeer biedt momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt vragen of deze laadpaal dichtbij jouw huis geplaatst mag worden. Zie ook de website van de gemeente www.landsmeer.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie