Laadpaal Kamperveen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Hierdoor zien we ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een privé laadpaal in Kamperveen aan huis. Middels een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge of bijvoorbeeld de Ford Mustang Mach-E GT. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is een stuk voordeliger. Op EVPlan.nl ontdek je handige informatie over verschillende laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je de beste installateurs bij jou in de regio.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Altijd een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Rijden zonder kosten door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €895.
 • Een thuis-laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Kamperveen

Elektrisch rijden is de toekomst. Het laden van een elektrisch voertuig als o.a. een Volkswagen ID.3 Pure kan op diverse manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Kamperveen kopen is een zeer interessante optie. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan de zekerheid van een lange actieradius. Daarnaast is het veel betaalbaarder dan een publiek toegankelijk laadstation. De kosten bestaan uit: de installatie, hardware, kabels en uiteraard de verbruikte stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn woning en auto? Hieronder bespreken we belangrijke aspecten om over na te denken voor laadpaal laten installeren in Kamperveen. Zie ook aanvullende informatie over Vergelijk laadpassen.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Kamperveen kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of hij komt op een aparte paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Bekijk kritisch hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen station
Het 1 fase systeem maakt gebruik van de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. In principe heeft elke woning sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt hierin investeren en de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Kamperveen. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Je hebt de opties voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse kabel. Het belangrijkste voordeel van de vaste variant is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander pluspunt is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, vaak wel 6 – 8 meter. Een punt van kritiek is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander minpunt is dat het er niet zo netjes uit ziet. Daarbij is het zo dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het grote voordeel van een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Hiervoor gebruik je de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Eveneens ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het belangrijkste nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Het station met een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In dat geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Kamperveen.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: één aansluiting of twee aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 aansluiting kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Ideaal wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of juist voor bedrijven.

Innovatieve toepassingen
Laadstations hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder lees je meer informatie over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Kamperveen vergelijken

De kosten van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €750 en €3100. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. In aanvulling hierop onderscheiden we slimme opladers met extra’s als Hub/Satellite die in aanschaf duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Kamperveen.

Laadstation typeVermogenOplaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€550- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€540- €645
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€670- €790
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€860- €955
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Goede producten

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Andere opties: ABB, Eaton, Delta, Etrel, Etrel, Keba, Flexicharge, Hypercharger & Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Kamperveen komen uit tussen de €320 en €2175. Dit hangt vooral af van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Heb ik een laadpas nodig?
Soms wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je hoeft dit niet te nemen, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen zo’n €5,00 per maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Zoek populaire installateurs uit jouw omgeving.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie verdien je vrij vlot terug. Op deze pagina hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1096 km per maand. Met dit gemiddelde als uitgangspunt berekenen we met welke kosten je rekening moet houden. In onze calculatie hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Kamperveen):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
SoortTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,100€109,60€1315,20
Elektrisch€0,040€43,84€526,08
Besparing€0,060€65,76€789,12
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Kampen

Een elektrische auto gekocht, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Kamperveen aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente bepaalt of en op welke locatie de laadzuil gemonteerd wordt. Hierbij bekijken zij aspecten zoals toegankelijkheid en veiligheid. Iedere woningbezitter kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Alle details is beschikbaar gesteld op www.kampen.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er eventueel subsidie beschikbaar is. Veel Nederlandse gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Aansluitingen.

Lijst met openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Kamperveen zijn dagelijks beschikbaar. Iedereen met een EV kan daar gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De onkosten variëren tussen de €0,230 tot wel €0,550 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het volgende schema zie jij alle openbare laadstations in Kamperveen. Vind ook laadplekken en verkooppunten in Grafhorst, Zalk, s-Heerenbroek, IJsselmuiden en Wilsum.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden kamperveen-8278

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is relevant voor personeel of bezoekers. Zoek je naar opties voor een bedrijfspand met 10 parkeervakken of meer? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarbovenop kan je iets bijverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een particulier laadpaal voor huis incl. de benodigde installatie varieert kostentechnisch tussen de €1050 & €2125. De totale investering wordt bepaald door het model laadzuil (met of juist zonder slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw leveranciers van energie zoals Eneco, Engie, Budget energie, NLE, Essent en Pure energie, PowerPeers, Vattenfall, Vandebron. Gemiddeld is dat +/- €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,95 p/100 km. Goed om te weten: een benzine aangedreven auto kost circa €10,40 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een basis EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Overijssel.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De specialist plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de stroomkast in de woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Van de stroomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de beste manier is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Kamperveen monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een montagepaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is iedere meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De vroegere modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De nieuwste EV’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Kamperveen zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De geschatte kosten van zo’n service zijn circa €1100. Disclaimer: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabels / stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 zien we vooral terug bij verschillende merken binnen de EU. Veel van de beschikbare elektrische auto’s in Kamperveen kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Elke provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Kampen verstrekt momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt specifiek verzoeken of de laadzuil vlakbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Zie ook www.kampen.nl.

Plaats een reactie