Laadpaal Grafhorst

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Door deze trend zien we ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een slimme laadpaal in Grafhorst aan huis. Met behulp van een laadstation van jezelf hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus of Skoda Enyaq iV 80X. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op dit portaal lees je uitgebreide informatie over geschikte laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €900.
 • Een thuis-laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Grafhorst

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het elektrisch laden van een EV zoals bijv. een Tesla Model 3 Standard Range Plus kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een extra goedkope laadpaal Grafhorst kopen is een uitstekend idee. Het werkt snel en eenvoudig en je rijdt elke ochtend weg met een volgeladen accu. Overigens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek laadpunt. Wel heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en uiteraard de verbruikte stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn voertuig en mijn woning? In onze keuzehulp bieden wij handige tips en adviezen voor laadpaal laten installeren in Grafhorst. Of klik door voor meer informatie over Elektriciteitsnet.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Grafhorst kan op 2 manieren worden aangebracht. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of je installeert het op een paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Denk goed na over de afstand tot de parkeerplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen station
De 1-fase variant is compatibel met de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elk adres beschikt over minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt tegen geringe kosten dit laten aanleggen door een elektricien in Grafhorst. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

De goedkoopste oplossing en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Je hebt de opties voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Verder is het zo dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander nadeel is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ook kan het zijn dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het gemak van een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Daarvoor neem je de stekker die je in de auto hebt liggen. Tevens ziet het er wat netter uit en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het grote nadeel is dat er een extra stap is als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadzuil met losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dit geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Grafhorst.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 ingang kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Nuttig als je 2 elektrische auto’s hebt of voor zakelijke doeleinden.

Slimme functies
Laadstations hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Bijgaand lees jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Grafhorst vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De investering van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €700 tot en met €3425. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Bovendien zijn er slimme stations met toffe features als Hub/Satellite die kostbaarder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Grafhorst.

Type stationLaadvermogenOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€500- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€515- €635
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€660- €790
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€865- €1050
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top producten

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met App voor inzicht in stroomverbruik en laadkosten.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba & Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2023
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Grafhorst lopen uiteen tussen de €430 en €2000. Dit wordt berekend aan de hand van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter het terrein, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Informatie over laadpassen
Eventueel wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Het is absoluut niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn zo’n €2,50 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vergelijk betrouwbare adviseurs die werken in je omgeving.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. In het onderstaande gedeelte bieden wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1095 kilometer op maandbasis. Op basis van dit gemiddelde calculeren we wat de mogelijke besparing zal zijn. In ons voorbeeld gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Grafhorst):

 • Benzine rijden 2023: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,050/km
TypePrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,150€164,25€1971,00
Elektrisch€0,050€54,75€657,00
Besparing€0,100€109,50€1314,00
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in december 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Kampen

Rijd je een elektrische auto, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Grafhorst aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een aanzienlijke actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente wijst uit of en in welke omgeving de laadzuil geplaatst wordt. Ze checken daarvoor factoren als bereikbaarheid en veiligheid. Iedereen met een elektrische auto kan hier gebruik van maken. Extra achtergrondinfo is te vinden op www.kampen.nl. Daar lees je ook of de gemeente subsidies verstrekt. Steeds meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Laadpaal plaatsen.

Kaart met openbare laadpunten (december 2023)

Laadstations in Grafhorst nemen in rap tempo toe. Elke weggebruiker kan hier laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De prijzen liggen tussen de €0,235 – €0,595 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de onderstaande kaart vind je de openbare laadstations in Grafhorst. Check tevens laadstations en aanbieders in Zalk, s-Heerenbroek, IJsselmuiden, Wilsum en Biddinghuizen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden grafhorst-8277

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal naast kantoor is een extra stukje service richting personeel of bezoekers. Betreft het een pand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Op basis van de huidige wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Verder kan je het laadpunt versneld terugverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief installatiewerk kost +/- tussen de €750 en €2550. Het tarief hangt vooral af van het soort laadsysteem (softwarematige slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw huidige energieleverancier zoals Budget energie, Energiedirect, NLE, Engie, Eneco en PowerPeers, Vattenfall, Pure energie, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,225 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,50 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een benzine aangedreven auto kost al gauw €9,65 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De standaard EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Overijssel.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De monteur integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in je stroomkast. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Van dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen met de monteur bespreek je waar de laadpaal wordt geplaatst om het graafwerk te beperken. De laadpaal installateur in Grafhorst zet het als wallbox tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). De actuele EV’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Grafhorst zal al dit werk voor je oplossen. De prijzen van deze service liggen rond de €800. Bedenk wel: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt met name toegepast bij Europese leveranciers en fabrikanten. Veel van de gangbare elektrische auto’s in Grafhorst hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Kampen heeft op dit ogenblik geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt aanvragen of de paal vlakbij jouw woning kan komen te staan. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.kampen.nl.

Plaats een reactie