Laadpaal Nieuwleusen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dat betekent ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Je kunt dan beter kiezen voor een slimme laadpaal in Nieuwleusen aan huis. Middels een zelfvoorzienend laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge of bijvoorbeeld de Renault Zoe ZE50 R135. Niet meer wachten op een vrije plek en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op EVPlan.nl vind je waardevolle informatie over velerlei soorten laadpunten, bieden we een aantal handige kooptips en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Extra goedkoop rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €955.
 • Een eigen laadstation aan huis kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Nieuwleusen

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Jouw elektrische auto opladen zoals bijv. de BMW iX3 kan op steeds meer plekken. Een eigen goedkope laadpaal Nieuwleusen kopen is iets wat we steeds meer zien. Het werkt snel en eenvoudig en je rijdt elke ochtend weg met een 100% actieradius. Daarnaast is het veel betaalbaarder dan een publiek laadpunt. De kosten worden gevormd door de aanschaf en installatie van de paal en de stroom / verbruikskosten (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Het enige wat je verder moet hebben is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mijn situatie? In onze keuzehulp bespreken we belangrijke aspecten om over na te denken met betrekking tot laadpaal laten installeren in Nieuwleusen. Zie ook aanvullende informatie over Laadpalen vergelijken.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Nieuwleusen kan op 2 manieren worden aangebracht. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of je installeert het op een paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Achterhaal hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen systeem
Het 1 fase systeem is compatibel met de normale 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadpaal heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Tegen een kleine meerprijs kan je je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Nieuwleusen. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop en snel laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het pluspunt van de vaste variant is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Verder is het zo dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft door de (soms) slechte weersomstandigheden (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Daarnaast kan het zijn dat het wat rommelig oogt. Daarbij moet ook opgemerkt worden dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (alsook voor een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Hiervoor gebruik je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Verder oogt het netter en profiteer je van een langere levensduur. Een negatief aspect is dat je een stap extra moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Het station met een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Nieuwleusen.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het enige verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Erg handig als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of juist voor bedrijven.

Innovatieve functies
Laadpalen hebben tegenwoordig milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder lees jij extra details over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Nieuwleusen vergelijken

De tarieven van laadpalen liggen nogal uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €675 tot €3450. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Verder kan je kiezen voor slimme stations met leuke snufjes als Autostart die kostbaarder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Nieuwleusen.

Laadpaal typeLaadcapaciteitTijd volle batterijKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€530- €630
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€520- €625
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€670- €780
3-fase laadpaal22 kW2 uur€870- €960
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Bekende systemen

 1. EVBox:Standaard 3 jaar garantie.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: Dankzij Loadbalancing blijven apparaten in huis altijd functioneren.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Zie ook merken als: ABB, Etrel, Eaton, Enovates, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge of Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2023
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Nieuwleusen lopen uiteen tussen de €360 en plus minus €1950. De totale kosten hangen af van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter het terrein, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Bij steeds meer services wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Je kunt natuurlijk zonder, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen zo’n €6,00 p/maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • 24/7 helpdesk support.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vind aangesloten installateurs uit jouw streek.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1094 kilometer op maandbasis. Met dit getal berekenen we wat jouw potentiële besparing is. In onze begroting gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Nieuwleusen):

 • Benzine rijden 2023: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2023: €0,041/km
TypePrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,105€114,87€1378,44
Elektrisch rijden€0,041€44,85€538,25
Besparing€0,064€70,02€840,19
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in november 2023.

Laadpaal aanvragen gemeente Dalfsen

Rijd je een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Nieuwleusen aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente bepaalt of en waar precies de laadzuil geactiveerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente variabelen als zichtbaarheid en parkeerdruk. Iedereen met een elektrische auto mag hier parkeren en laden. Extra achtergrondinfo is beschikbaar gesteld op www.dalfsen.nl. Daar kom je er ook achter of je in aanmerking komt voor een subsidie. Het merendeel van de gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Daar kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Lease een elektrische auto.

Openbare oplaadpunten (november 2023)

Laadstations in Nieuwleusen zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedere EV-bezitter mag daar in principe gebruik van maken. Let op: het is wel vrij prijzig. De kosten schommelen tussen de €0,275 tot €0,605 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het volgende schema onderzoek jij de openbare laadstations in Nieuwleusen. Vergelijk ook oplaadpunten en verkooppunten in Balkbrug, Drogteropslagen, Dedemsvaart, Brucht en Bruchterveld.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden nieuwleusen-7711

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij je bedrijf kan worden gebruikt door personeel of bezoekers. Beschik je over een gebouw met meer dan 10 parkeervakken? Naar de nieuwste wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarnaast kan je het laadpunt versneld terugverdienen door derden te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal aan huis en laten installeren kost +/- tussen de €775 – €2075. De totale investering komt tot stand door het type en model (wel/geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je rekent de kilowattuurprijs af bij de stroomaanbieder van je huis zoals Engie, Budget energie, Energiedirect, NLE, Essent en Oxxio, PowerPeers, Vandebron, Pure energie. Dat is om en nabij de €0,240 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,35 p/100 km. Vergeet niet: een doorsnee benzinewagen kost je zo’n €9,75 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV eist 10 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Overijssel.

Hoe werkt de installatie?
De vakman legt een nieuwe stroomgroep aan in de stroomvoorziening van je woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Via de stroomkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen met de monteur bespreek je wat de beste manier is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in Nieuwleusen zet het laadstation vast tegen de muur of op een speciale paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Over het algemeen is elke woning geschikt om elektrische voertuigen te laden. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste modellen werden geladen op 220V (1-fase). Moderne EV’s kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. We spreken ook wel over krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Nieuwleusen kan dit uit handen nemen. De totale onkosten liggen rond de €800. Goed om te weten: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. Veruit de meest populaire elektrische auto’s in Nieuwleusen dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke regio heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Dalfsen heeft op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of de laadzuil nabij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.dalfsen.nl.

Plaats een reactie