Laadpaal Bunschoten

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Daarbij komt ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Het alternatief is een privé laadpaal in Bunschoten aan huis. Door middel van een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw MG ZS EV + Porsche Taycan 4S Plus. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en je hebt het snel terugverdiend. Op deze website bekijk je waardevolle informatie over populaire soorten laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en vind je ervaren leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Gratis rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €910.
 • Een thuis-laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Bunschoten

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijv. de BMW i4 gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Bunschoten kopen biedt veel voordelen. Je kunt eenvoudig laden en je hebt dan elk moment van de dag een perfect opgeladen accu. Verder is het een stuk voordeliger dan bij een laadstation in de omgeving. Wat betreft kosten heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de verbruikskosten (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is nu handig voor mijn voertuig en mijn woning? Hieronder kan je aan de slag met een aantal kooptips ten aanzien van laadpaal laten installeren in Bunschoten. Zie ook onze informatie over Elektrische auto leasen.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Bunschoten installeren kan op 2 manieren. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een losse paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Onderzoek de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV (zo kun je besparen op de kabellengte).

1- of 3-fasen aansluitingen
Een 1-fase laadzuil gaat via de reguliere 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Ieder huis in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt dan dit laten aanleggen door een elektricien in Bunschoten. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een oplaadpaal aan huis?

Spotgoedkoop opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse variant. Het belangrijkste voordeel van de vaste stekker is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Verder is het zo dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat je ook vaak ziet is dat het er wat rommelig bij hangt. Bovendien is het zo dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (net als een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Hiervoor gebruik je de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarbovenop oogt het een stuk georganiseerder en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Een punt van kritiek is dat er een extra stap is als je even snel wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om daarna het geheel te connecten. De oplossing met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dat geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Bunschoten.

Enkele vs dubbele laadpaal
We onderscheiden 2 soorten: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkele paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Dit is praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve functies
De nieuwste laadsystemen herbergen intuïtieve slimme laadfuncties. Hieronder lees jij meer info over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Bunschoten vergelijken

De kosten van laadpalen laten een grote variatie zien. De kosten van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €875 t/m €3250. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Verder zijn er allerlei slimme wallboxen en palen met speciale snufjes als Dynamic Load Balancing die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Bunschoten.

Type laadstationLaadcapaciteitLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€550- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€550- €610
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€685- €785
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€875- €995
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: 10 keer sneller dan standaard stopcontactladers.
 14. Alternatieven: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba & Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Bunschoten variëren van €370 en ongeveer €1875. Dit wordt grotendeels bepaalt door of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Tegenwoordig wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het is absoluut niet verplicht, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen circa €3,75 p/maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis kopen?

Check erkende verkooppunten uit jouw omgeving.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Op deze pagina hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1137 km (maandelijks). Hiermee ramen we wat jouw potentiële besparing is. In onze calculatie nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Bunschoten):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
TypeTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,130€147,81€1773,72
Elektrisch rijden€0,048€54,58€654,91
Besparing€0,0820€93,23€1118,81
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Bunschoten

Heb je een EV, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Bunschoten aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente bepaalt of en waar precies de laadzuil aangesloten wordt. Ze checken daarvoor relevante zaken als zichtbaarheid en of het technisch kan. Elke inwoner kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Uitgebreide informatie kan je bekijken op www.bunschoten.nl. Daar lees je ook of er een subsidie mogelijk is. Het merendeel van de gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op die site kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Accu.

Openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Bunschoten zijn veel beschikbaar. Elke laadpashouder mag daar in principe gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten wisselen tussen de €0,250 – €0,585 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het Google Maps overzicht bekijk je de openbare laadstations in Bunschoten. Op deze site vind je ook oplaadpunten en installatiebedrijven in Baarn, De Bilt, Bunnik, Zeist en De Ronde Venen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden bunschoten-3751

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij het bedrijfspand kan worden gebruikt door bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Gaat het om een parkeerterrein met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Tevens kan je iets bijverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een privé laadpaal aan huis met daarbij de installatie zit zo tussen de €850 en €2050. De totaalprijs hangt af van het type laadpaal (softwarematige slimme functies), het minimale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw vaste energieleverancier zoals Energiedirect, Eneco, NLE, Essent, Budget energie en PowerPeers, Pure energie, Vandebron, Vattenfall. Dit is nu ongeveer €0,245 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,25 per 100 kilometer. Goed om te weten: een benzine aangedreven auto komt uit op zo’n €9,85 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een normale EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Utrecht.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De monteur zal enkele aanpassingen moeten doen in de meterkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Via dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten wat de beste manier is om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Bunschoten monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een montagepaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Bekijk vooraf wel of je meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen werden geladen op 220V (1-fase). De actuele elektrische voertuigen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit kennen we ook als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Bunschoten kan het allemaal juist aansluiten. De onkosten van deze installatieservice zijn circa €875. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 zien we vooral terug bij de Europese leveranciers. Veel gangbare elektrische auto’s in Bunschoten zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Er zijn geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Bunschoten verschaft momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of de paal nabij jouw woning geplaatst mag worden. Een verzoek indienen kan op www.bunschoten.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie