Laadpaal Hooglanderveen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dit resulteert in het feit dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een privé laadpaal in Hooglanderveen aan huis. Door gebruik te maken van een particulier laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw BMW i4 of bijvoorbeeld de Lucid Air Pure. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Middels onze vergelijker lees je handige informatie over populaire soorten laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je de beste installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €970.
 • Een laadstation op eigen grond heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hooglanderveen

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. een BMW i4 gaat steeds eenvoudiger. Een slimme eigen goedkope laadpaal Hooglanderveen kopen is een uitstekend idee. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je rijdt elke ochtend weg met een volgeladen accu. Eveneens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de eenmalige aanschafprijs, installatie en de verbruikskosten (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mij EV en woning? Hieronder vind je handige tips en adviezen met betrekking tot laadpaal laten installeren in Hooglanderveen. Zie ook onze informatie over Betrouwbare laadpaal.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Hooglanderveen kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een stevige paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Bekijk altijd goed de afstand van jouw EV en de laadplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadzuil kan laden met de reguliere 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale laadvermogen is 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt gemakkelijk de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Hooglanderveen. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse variant. Het gemak van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Verder is het zo dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er door wind en regen water in kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Wat we ook vaak horen is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Bovendien noemen we nog even dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het gemak van een losse kabel (ofwel een socket) is dat elke soort EV kan opladen. Het laadproces doe je met de kabel die af-fabriek is geleverd. Eveneens ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Een punt van kritiek is dat er een extra stap is als je jouw auto gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een paal met een losse laadkabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Hooglanderveen.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkele paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Nuttig als je 2 elektrische auto’s hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme functies
Laadpalen hebben tegenwoordig steeds vaker slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder check je meer informatie over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Hooglanderveen vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €950 tot +/- €3250. Het prijskaartje hangt met name af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Daarnaast zijn er slimme wallboxen en palen met speciale snufjes als gezichts- en gebarenherkenning die een stukje prijziger zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Hooglanderveen.

Type stationLaadvermogenOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€510- €640
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€520- €605
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€680- €760
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€835- €925
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede merken

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Andere opties: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba en Tritium, Zaptec, Efacec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Hooglanderveen komen uit tussen de €410 en +/- €1800. Dit wordt grotendeels bepaalt door een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het perceel, hoe meer er gegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementskosten laadpas
Soms wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Je hoeft dit niet te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn circa €4,75 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis kopen?

Zoek de beste vakmannen uit jouw streek.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Op deze pagina tonen we een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1120 kilometer per maand. Op basis van dit gemiddelde becijferen we met welke kosten je rekening moet houden. In ons geval nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hooglanderveen):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
TypePrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,105€117,60€1411,20
Elektrisch rijden€0,041€45,92€551,04
Besparing€0,064€71,68€860,16
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Amersfoort

Rijd je elektrisch, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Hooglanderveen aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil aangesloten wordt. Ze overwegen daarbij zaken als bereikbaarheid en technische haalbaarheid. Iedere woningbezitter mag het gebruiken. Extra achtergrondinfo is te vinden op www.amersfoort.nl. Hier kan je ook lezen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Hybride voertuigen.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (juli 2024)

Laadstations in Hooglanderveen vind je op steeds meer plekken. Iedereen met een abonnement kan hier laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten variëren tussen de €0,230 tot wel €0,560 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het Google Maps overzicht zie jij alle openbare laadstations in Hooglanderveen. Vergelijk ook laadmogelijkheden en leveranciers in Hoogland, De Glind, Achterveld, Zwartebroek en Terschuur.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hooglanderveen-3829

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij het bedrijfspand is heel praktisch voor bijv. je personeel en relaties. Bekijk je de mogelijkheden voor een kantoorpand met 10 parkeervakken of meer? Volgens de laatste regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarbovenop kunnen bedrijven verdienen door derden te laten betalen voor het opladen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een individueel laadpaal voor huis incl. de benodigde installatie varieert kostentechnisch tussen de €825 – €2250. De totale investering hangt vooral af van het type en model (softwarematige slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw vaste energieleverancier zoals Engie, Eneco, Essent, Budget energie, NLE en PowerPeers, Pure energie, Vattenfall, Vandebron. Dat is doorgaans zo’n €0,215 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,25 p/100 km. Ter vergelijking: een auto met benzinemotor kost je zo’n €9,90 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De gemiddelde EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Utrecht.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De installateur plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de stroomvoorziening van je woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanaf dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten wat de beste manier is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Hooglanderveen zet het als wallbox tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Uiteindelijk is ieder huis geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Achterhaal of de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De vroegere modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De actuele auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Hooglanderveen kan dit allemaal regelen. De onkosten van deze installatieservice bedragen zo’n €850. Bedenk wel: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 zien we vooral terug bij de Europese leveranciers. Veel favoriete elektrische auto’s in Hooglanderveen zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Amersfoort verschaft op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadpunt aan te vragen. Vraag daarbij gerust of deze laadpaal in de buurt van jouw woning geplaatst mag worden. Voor meer info en aanvragen zie www.amersfoort.nl.

Plaats een reactie