Laadpaal Hoogland

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Daarbij komt ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een eigen laadpaal in Hoogland aan huis. Op basis van jouw eigen laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh + Jaguar I-Pace EV320. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en de kWh prijs is voordeliger. Op dit portaal ontdek je bruikbare informatie over geschikte type laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Goedkoper autorijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €900.
 • Een privaat laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hoogland

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van jouw EV zoals bijv. de Aiways U5 is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Hoogland kopen is een uitstekend idee. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hebt dan de zekerheid van een optimale actieradius. Daarbij is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadstation in de omgeving. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de aanschaf en installatie van de paal en de stroomprijzen (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is nu handig voor mijn auto en mijn situatie? In het gedeelte hieronder vind je bruikbare informatie ten aanzien van laadpaal laten installeren in Hoogland. Of klik door voor meer informatie over Voordeligste laadpaal.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Hoogland installeren kan op 2 manieren. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of je installeert het op een paal. Verder zijn er geen verschillen. Houd rekening met de afstand tussen de auto en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen installatie
De 1-fase variant kan laden met een standaard 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast heeft de beschikking over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je geen 3-fase groepenkast? Voor een paar honderd euro kun jij deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Hoogland. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop en snel laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse stekker. Het belangrijkste voordeel van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een ander voordeel is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (tenzij je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het een rommelig geheel wordt. Bovendien is het zo dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Opladen kan altijd en overal met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Bovendien ligt de kabel niet zo in het zicht en profiteer je van een langere levensduur. Waar je op moet letten is dat er een extra stap is als je even snel wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dit geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Hoogland.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit een enkel of een dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Dit is praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme functies
De huidige oplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. Hierbij tref jij extra details over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Hoogland vergelijken

De prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De adviesprijs van een laadstation voor thuis varieert van €950 en €3150. De aanschafkosten hangen vooral af van het totale laadvermogen van de installatie. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Ook zijn er slimme palen met speciale opties als Hub/Satellite die een stukje prijziger zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Hoogland.

Type stationLaadvermogenLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€515- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€540- €610
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€695- €775
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€860- €965
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare systemen

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Populaire systemen al vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Montage aan de wand of op een paal mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Andere opties: ABB, Delta, Etrel, Eaton, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric of Tritium, Circontrol, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Hoogland liggen tussen de €360 & €2125. De prijs wordt bepaald door de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe groter het perceel, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Soms wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Dit is niet verplicht, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €3,25 (maandelijks).

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Gast Tarief instellen.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vergelijk erkende leveranciers uit jouw regio.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In de tabel hieronder vind je een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1119 kilometer op maandbasis. Op basis van dit gemiddelde ramen we wat je kunt besparen. In ons voorbeeld gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hoogland):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
TypePrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,100€111,90€1342,80
Elektrisch€0,040€44,76€537,12
Besparing€0,060€67,14€805,68
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Amersfoort

Rijd je elektrisch, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Hoogland aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een noemenswaardige actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente wijst uit of en op welke plek de laadzuil aangesloten wordt. Ze onderzoeken invalshoeken zoals toegankelijkheid en of het technisch kan. Iedereen kan het gebruiken. Alle info is beschikbaar gesteld op www.amersfoort.nl. Daar kom je er ook achter of er eventueel subsidie beschikbaar is. Veel gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Daar kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Overzicht elektrische auto’s.

Openbare laadpunten bekijken (juli 2024)

Laadstations in Hoogland zijn elke dag werkzaam. Elke laadpashouder heeft de mogelijkheid daar te laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven liggen tussen de €0,300 – €0,600 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In de onderstaande kaart bekijk je de openbare laadstations in Hoogland. Op deze site vind je ook laadzuilen en installatiebedrijven in De Glind, Achterveld, Zwartebroek, Terschuur en Voorthuizen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hoogland-3828

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is heel praktisch voor bijv. werknemers en klanten. Bezit je een kantoorpand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Volgens de laatste regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Verder kan je het laadpunt versneld terugverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik van de palen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een thuis-laadpaal inclusief installatiewerk zit zo tussen de €900 & €2400. De totale investering komt tot stand door het soort laadsysteem (wel/geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), het aantal benodigde kabelmeters en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw leveranciers van energie zoals NLE, Budget energie, Energiedirect, Essent, Eneco en Oxxio, Vandebron, Pure energie, Vattenfall. Dat is om en nabij de €0,210 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,25 p/100 km. Om een indicatie te geven: een normale auto op benzine kost je zo’n €9,80 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een EV anno 2024 behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Utrecht.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De specialist legt een aparte stroomgroep aan in de stroomvoorziening van je woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Van de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de installateur overleg je wat de beste manier is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Hoogland zet het laadstation vast tegen de muur of op een speciale paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De allereerste elektrische auto’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De huidige elektrische wagens vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Hoogland kan dit allemaal regelen. De prijzen van deze service zijn zo’n €1100. Disclaimer: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt vooral gebruikt door de Europese merken. Veel favoriete elektrische auto’s in Hoogland beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Elke provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Amersfoort verschaft momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt wel een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of het laadpunt niet al te ver van jouw huis kan komen. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.amersfoort.nl.

Plaats een reactie