Laadpaal Nijlande

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Daarbij komt ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een eigen laadpaal in Nijlande aan huis. Door middel van jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Dacia Spring Electric + Tesla Model X Long Range Plus. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is erg goedkoop. Op EVPlan.nl check je praktische informatie over meerdere laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en vind je de beste installateurs uit de buurt.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €970.
 • Een individueel laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Nijlande

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Jouw elektrische auto opladen zoals bijvoorbeeld de BMW iX3 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een extra goedkope laadpaal Nijlande kopen biedt veel voordelen. Hij is altijd beschikbaar en je hebt dan elk moment van de dag een volgeladen accu. Evenzeer is het vele malen goedkoper dan een publiek laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en uiteraard de verbruikte stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Het enige wat je verder moet hebben is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn voertuig en mijn woning? Hieronder bieden wij belangrijke aspecten om over na te denken rondom laadpaal laten installeren in Nijlande. Op EVplan.nl lees je ook meer over Milieu.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Nijlande kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of je installeert het op een paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Houd rekening met de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Het 1 fase systeem draait op de standaardaansluiting van 230V. Daarmee behaal je standaard 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Ieder huis in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadstation is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. De 3-fase installatie kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt gemakkelijk je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Nijlande. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Spotgoedkoop opladen en altijd een vrije plek!

Losse of vaste laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel of een losse stekker. De meerwaarde van de vaste variant is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een bijkomend voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, vaak wel 6 – 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er door wind en regen water in kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander minpunt is dat het er wat rommelig bij hangt. Daarbij moet ook opgemerkt worden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (of socket) is dat elke soort EV kan opladen. Daarvoor neem je de stekker die je in de auto hebt liggen. Daarbovenop ziet het er niet zo chaotisch uit en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het grote nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om daarna het geheel te connecten. Een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dat geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Nijlande.

Enkele of dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkele paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Ideaal als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Smart toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk bekijk jij meer info over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Nijlande vergelijken

De tarieven van laadpalen laten een grote variatie zien. De kostprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €650 en €3350. De prijs hangt vooral af van het totale laadvermogen van de installatie. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Tevens kan je kiezen voor slimme palen met extra’s als Hub/Satellite die een grotere investering vereisen. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Nijlande.

Laadpaal typeCapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€500- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€520- €630
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€650- €755
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€840- €1045
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende systemen

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: toegang tot 180.000 openbare laadpunten in 35 landen.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van de laadkosten.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Stevige, gebruiksvriendelijke en zelfvoorzienende palen.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht).
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Overweeg ook: ABB, Etrel, Delta, Eaton, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric of Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Nijlande variëren van €400 en ongeveer €1875. Deze prijs komt tot stand door de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe hoger het aantal meters, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Informatie over laadpassen
Tegenwoordig wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is geen vereiste, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €4,25 (maandelijks).

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Gast Tarief instellen.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Bekijk betrouwbare deskundigen uit jouw omgeving.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In de tabel hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1158 km per 4 weken. Met dit getal berekenen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze calculatie gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Nijlande):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,145€167,91€2014,92
Elektrisch€0,049€56,74€680,90
Besparing€0,096€111,17€1334,02
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Aa en Hunze

Rijd je elektrisch, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Nijlande aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Op het moment dat jij hieraan voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente wijst uit of en in welke straat de laadzuil gemonteerd wordt. Hierbij bekijken zij zaken als toegankelijkheid en technische haalbaarheid. Elke bewoner kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer informatie kan je bekijken op www.aaenhunze.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of de gemeente subsidies verstrekt. Flink wat gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Vergelijk laadpassen.

Kaart met openbare laadpunten (mei 2024)

Laadstations in Nijlande zijn elke dag werkzaam. Elke laadpashouder kan hier laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De kosten variëren tussen de €0,245 en €0,550 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het volgende schema bekijk jij de openbare laadstations in Nijlande. Vind ook laadstations en verkooppunten in Rolde, Nooitgedacht, Marwijksoord, Papenvoort en Amen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden nijlande-9452

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij je werk is relevant voor werknemers en klanten. Gaat het om een kantoor of bedrijf met tenminste 10 parkeerplaatsen? Naar de nieuwste wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarbovenop verdient een zakelijke laadpaal zich terug door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal voor huis en laten installeren kost tussen de €825 en €2450. De totaalprijs wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type laadstation (wel of geen slimme functies), het totale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Energiedirect, Budget energie, Eneco, Engie, NLE en Oxxio, Vandebron, PowerPeers, Vattenfall. Gemiddeld is dat +/- €0,230 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,15 p/100 km. Goed om te weten: een normale auto op benzine komt uit op zo’n €10,10 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een reguliere EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Drenthe.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De vakman legt een nieuwe stroomgroep aan in jouw meterkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Van dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de monteur bespreek je waar het station moet komen om het graafwerk te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Nijlande monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een speciale paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel wat aangepast worden. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De allereerste elektrische auto’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De huidige types kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Nijlande kan jou hierin ontzorgen. De prijzen van deze service bedragen circa €825. Bedenk wel: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 stekkers komen we tegen bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Een groot deel van de populaire elektrische auto’s in Nijlande kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Aa en Hunze verstrekt op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het laadpunt in de buurt van jouw huis kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.aaenhunze.nl.

Plaats een reactie