Laadpaal Marwijksoord

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dit resulteert in het feit dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. De oplossing is een eigen laadpaal in Marwijksoord aan huis. Door gebruik te maken van een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw CUPRA el-Born & Byton M-Byte 95 kWh 4WD. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is ook financieel gezien een goede investering. Op deze website check je waardevolle informatie over betrouwbare type laadpalen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €955.
 • Een privé laadstation aan huis heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Marwijksoord

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van de accu van een EV zoals bijv. een Aiways U5 is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een eigen goedkope laadpaal Marwijksoord kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het is ontzettend handig in gebruik en je hebt dan de zekerheid van een lange actieradius. Verder is het veel betaalbaarder dan een publiek laadpunt. Je hebt te maken met de volgende kosten: de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de kWh prijs voor de stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Alles wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mij EV en woning? In het gedeelte hieronder bieden wij tips en adviezen omtrent laadpaal laten installeren in Marwijksoord. Op EVplan.nl lees je ook meer over Informatie over elektrisch rijden.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Marwijksoord kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Denk goed na over de afstand tussen de auto en de laadplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen installatie
De 1 fase aansluiting werkt met de standaard 230 voltage. Daarmee behaal je standaard 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. De 3-fase installatie is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Marwijksoord. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop en snel laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het belangrijkste voordeel van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een bijkomend voordeel is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander nadeel is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Bovendien is het goed om je te bedenken dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het handige van een losse kabel (net als socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Het opladen gebeurt namelijk met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Eveneens oogt het een stuk georganiseerder en blijft de kabel langer goed. Een punt van kritiek is dat je een stap extra moet uitvoeren als je jouw EV wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om daarna het geheel te connecten. De oplossing met een losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dit geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Marwijksoord.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Heel erg praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Slimme functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Bijgaand check jij meer info over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Marwijksoord vergelijken

De kosten van laadpalen zijn nogal verschillend. De adviesprijs van een laadstation voor thuis varieert van €500 tot €3075. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Ook kan je kiezen voor slimme stations met innovatieve opties als Autostart die een stukje prijziger zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Marwijksoord.

Type laadpaalVermogenLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€540- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€530- €615
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€675- €775
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€835- €960
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede systemen

 1. EVBox:Standaard 3 jaar garantie.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme NRGkick plug-adapters altijd de juiste connector.
 14. Andere opties: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Keba, Hypercharger, Schneider Electric of Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Marwijksoord schommelen tussen de € 410 – €1875. De prijs wordt bepaald door de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Abonnementstarieven laadpassen
Bij sommige aanbieders wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het kan ook prima zonder, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van deze laadpaal abonnementen liggen rond de €4,50 per maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vind goede installatiebedrijven in de regio.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Bijgaand tonen we een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1155 km op maandbasis. Hiermee begroten we wat jouw potentiële besparing is. In ons geval kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Marwijksoord):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
TypePrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,130€150,15€1801,80
Elektrisch rijden€0,046€53,13€637,56
Besparing€0,084€97,02€1164,24
Kosten elektrisch vs benzine rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Aa en Hunze

Een elektrische auto gekocht, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Marwijksoord aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente geeft aan of en waar de laadzuil aangesloten wordt. Ze onderzoeken relevante zaken als bereikbaarheid en doorstroming. Elke EV-eigenaar mag gebruik maken van het oplaadpunt. Extra achtergrondinfo is beschikbaar gesteld op www.aaenhunze.nl. Hier lees je bovendien of je een subsidie kunt krijgen. Veel gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Daar kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Elektrisch of benzine.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Marwijksoord zien we steeds meer. Iedereen met een laadpas heeft de mogelijkheid daar te laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De onkosten wisselen tussen de €0,270 tot wel €0,575 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het volgende schema treft je de openbare laadstations in Marwijksoord. Op deze site vind je ook laadzuilen en verkooppunten in Papenvoort, Amen, Vredenheim, Grolloo en Schoonloo.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden marwijksoord-9448

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal naast kantoor kan worden gebruikt door je personeel en relaties. Betreft het een locatie met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de laatste regelgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Ook kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief plaatsing zit qua kostprijs tussen de €1000 & €2575. De definitieve prijs wordt grotendeels bepaalt door af het soort laadsysteem (softwarematige slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw leveranciers van energie zoals Engie, NLE, Budget energie, Essent, Energiedirect en Vattenfall, Vandebron, Pure energie, PowerPeers. Gemiddeld is dat +/- €0,240 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,15 per 100 kilometer. Vergeet niet: een doorsnee benzinewagen kost om en nabij de €9,95 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een EV anno 2024 heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Drenthe.

Hoe werkt de installatie?
De leverancier zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de meterkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Van de stroomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De ervaren laadpaal installateur in Marwijksoord bevestigt het laadstation aan de muur of op een stevige paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Belangrijk is of de meterkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen werden geladen op 1-fase stroom (220V). Nieuwere elektrische auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Marwijksoord zal al dit werk voor je oplossen. De tarieven hiervan bedragen circa €875. Goed om te weten: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel + stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt met name toegepast bij de Europese merken. De meeste bekende elektrische auto’s in Marwijksoord zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Aa en Hunze biedt momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of het laadpunt in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.aaenhunze.nl.

Plaats een reactie