Laadpaal Katwoude

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Hierdoor zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. De oplossing is een slimme laadpaal in Katwoude aan huis. Door gebruik te maken van een laadstation op eigen terrein geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Dacia Spring Electric + Lucid Air Pure. Niet meer wachten op een vrije plek en het is veel voordeliger. Hier zoek je extra informatie over verschillende soorten laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Nog goedkoper rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €945.
 • Een particulier laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Katwoude

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het elektrisch laden van een EV zoals een Audi e-tron GT kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een eigen goedkope laadpaal Katwoude kopen is iets wat we steeds meer zien. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hebt dan de zekerheid van een goed geladen accu. Overigens is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadstation in de omgeving. De kosten bestaan uit: de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de stroomprijzen (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Het enige wat je nodig hebt is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal past bij mij EV en woning? In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met een aantal kooptips wat betreft laadpaal laten installeren in Katwoude. Zie ook onze informatie over Elektrische auto leasen.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Katwoude kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Houd rekening met de afstand tussen de auto en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1-fase variant werkt met de standaard 230 voltage. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elke meterkast heeft de beschikking over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadpaal onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Tegen een kleine meerprijs kan je jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Katwoude. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Spotgoedkoop opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse variant. Het grootste gemak van de vaste stekker is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, vaak wel 6 – 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (tenzij je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het er wat rommelig bij hangt. Ten derde kan het zijn dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Je pakt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Ook oogt het netter en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra stap is als je jouw EV wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Het station met een losse kabel is vaak de beste keuze. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dit geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Katwoude.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn twee keuzes: een enkel of een dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een enkelvoudige paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Heel erg praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Smart functies
De nieuwste laadsystemen herbergen milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk tref je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Katwoude vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €525 – €3400. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Ook onderscheiden we slimme systemen met toffe extra’s als gezichtsherkenning die een stukje prijziger zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Katwoude.

Type laadpaalVermogenLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€500- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€525- €645
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€660- €785
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€860- €1050
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Goede systemen

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Andere merken: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Schneider Electric en Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Katwoude wisselen tussen de €320 en ongeveer €2050. Dit is afhankelijk van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Hedendaags wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het kan ook prima zonder, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn circa €6,00 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Check goede specialisten uit jouw streek.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Bijgaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1033 km (maandelijks). Op basis daarvan ramen we wat jouw potentiële besparing is. In ons voorbeeld hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Katwoude):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
TypePrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,140€144,62€1735,44
Elektrisch€0,048€49,58€595,01
Besparing€0,092€95,04€1140,43
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Waterland

Een elektrische auto gekocht, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Katwoude aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Zodra je voldoet aan deze criteria wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente zal concluderen of en op welke locatie de laadzuil geactiveerd wordt. Hierbij bekijken zij facetten als bereikbaarheid en parkeerdruk. Iedereen kan het gebruiken. Meer informatie kun je terugvinden op www.waterland.nl. Hier lees je bovendien of je in aanmerking komt voor een subsidie. Meer en meer gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Onderhoud.

Openbare oplaadpunten vergelijken (juli 2024)

Laadstations in Katwoude zien we steeds meer. Iedere EV-bezitter kan terecht bij deze punten. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten schommelen tussen de €0,245 tot wel €0,555 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het onderstaande kaartje vind jij de openbare laadstations in Katwoude. Vind ook laadstations en verkooppunten in Monnickendam, Edam, Volendam, Den Ilp en Schiphol-Rijk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden katwoude-1145

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een prettige service voor klanten, bezoekers en personeel. Heb je een locatie met 10 parkeervakken of meer? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Ook kunnen bedrijven verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een laadpaal bij de woning met daarbij de installatie zit qua kostprijs tussen de €750 – €2400. De totaalprijs hangt af van het soort laadsysteem (eventuele slimme functies), het maximale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je eigen energieleverancier zoals Energiedirect, Budget energie, Essent, Engie, Eneco en Oxxio, PowerPeers, Pure energie, Vattenfall. Dit is nu ongeveer €0,210 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,75 per 100 kilometer. Ter vergelijking: een gemiddelde benzineauto kost al gauw €10,20 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De standaard EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Holland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De specialist zal enkele aanpassingen moeten doen in de stroomvoorziening van je woning. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In samenspraak met de vakman bepaal je wat de meest efficiënte route is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Katwoude plaatst het oplaadpunt tegen de muur of installeert het op een paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Belangrijk is of de meterkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen werden geladen op 220V (1-fase). Moderne EV’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Katwoude zal al dit werk voor je oplossen. De tarieven hiervan zijn circa €800. Goed om te weten: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 is vooral te zien bij de Europese leveranciers. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Katwoude kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Waterland biedt op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt er wel over nadenken om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt hierbij verzoeken of de paal niet al te ver van jouw huis kan komen. Voor extra info verwijzen we je naar www.waterland.nl.

Plaats een reactie