Laadpaal Numansdorp

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Daarbij komt ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een handige laadpaal in Numansdorp aan huis. Dankzij een zelfvoorzienend laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Mercedes EQA of bijvoorbeeld de Fiat 500e Berlina 42 kWh. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op deze pagina lees je handige informatie over populaire type laadpunten, een handige keuzehulp en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Met een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Altijd een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €975.
 • Een privaat laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Numansdorp

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van jouw EV als onder andere de Skoda Enyaq iV 80 kan op steeds meer plekken. Een extra goedkope laadpaal Numansdorp kopen is iets wat we steeds meer zien. Hij is altijd beschikbaar en je hebt dan elk moment van de dag een goede actieradius. Tevens is het stukken betaalbaarder dan laden bij openbare stations. Wel heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en de stroom / verbruikskosten (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning (meterkast) en auto? In onze keuzehulp check je een aantal kooptips omtrent laadpaal laten installeren in Numansdorp. Op deze website lees je ook meer over Milieu.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Numansdorp kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of je installeert het op een paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Denk vooraf na over hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen station
De 1-fase variant functioneert met de reguliere 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. In principe heeft elke woning minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadstation kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je geen 3-fase groepenkast? Tegen een kleine meerprijs kan je de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Numansdorp. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

De goedkoopste oplossing en altijd een vrije plek!

Laadkabel: los of vast
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse variant. Het gemak van de vaste stekker is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij EV-box tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat deze sneller nat wordt (tenzij je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het een rommelig geheel wordt. Daarbij moet je opletten dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als socket) is dat elke soort EV kan opladen. Je pakt namelijk de reguliere meegeleverde kabel. Eveneens ligt / staat de wallbox zo dus nooit in de weg en gaat jouw kabel langer mee. Een negatief aspect is dat er een extra stap is als je de accu gaat opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadzuil met losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Numansdorp.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Men kan kiezen voor een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 ingang is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Dit biedt uitkomst als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of juist voor bedrijven.

Slimme toepassingen
Laadstations hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Bijgaand bekijk je een uiteenzetting over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Numansdorp vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis varieert van €575 – €3350. De aanschafkosten hangen vooral af van het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Bovendien zien we steeds meer slimme systemen met leuke functies als gezichts- en gebarenherkenning die een grotere investering vereisen. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Numansdorp.

Type stationLaadcapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€545- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€540- €625
3-fase laadpaal11 kW4 uur€670- €775
3-fase laadpaal22 kW2 uur€855- €995
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire producten

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Ideaal op de campingplaats of bij een hotel.
 14. Andere leveranciers: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba of Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Numansdorp wisselen tussen de €410 en plus minus €2025. De totale kosten hangen af van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe langer deze afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Optioneel wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Het is absoluut niet verplicht, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen circa €4,50 per maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Zoek erkende vakmannen die werken in je omgeving.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt zelf heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1056 km (maandelijks). Hiermee becijferen we wat de mogelijke besparing zal zijn. In het rekenvoorbeeld hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Numansdorp):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,115€121,44€1457,28
Elektrisch€0,043€45,41€544,90
Besparing€0,072€76,03€912,38
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hoeksche Waard

Rijd je een elektrische auto, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Numansdorp aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en op welke plek de laadzuil geplaatst wordt. Ze checken daarvoor aspecten zoals vindbaarheid en technische haalbaarheid. Elke bewoner kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Extra achtergrondinfo kan je lezen op www.gemeentehw.nl. Hier lees je bovendien of je een subsidie kunt krijgen. Steeds meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Vergelijk laadpassen.

Overzicht openbare laadpunten (juli 2024)

Laadstations in Numansdorp vind je op steeds meer plekken. Iedereen kan hier laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten variëren tussen de €0,260 – €0,595 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In onze maps kaart bekijk jij de openbare laadstations in Numansdorp. Op deze site vind je ook oplaadplekken en leveranciers in Heinenoord, Westmaas, Mijnsheerenland, Goudswaard en Piershil.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden numansdorp-3281

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij je bedrijf is een extra stukje service richting personeel of bezoekers. Heb je een bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Op basis van de huidige wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Tevens kan je het laadpunt versneld terugverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief de installatieservice zit qua kostprijs tussen de €950 en €2050. De definitieve prijs hangt af van het type laadstation (softwarematige slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw vaste energieleverancier zoals Energiedirect, Essent, Eneco, Budget energie, Engie en Vandebron, Vattenfall, Oxxio, PowerPeers. Dat is doorgaans zo’n €0,215 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,25 p/100 km. Even om te vergelijken: een normale auto op benzine kost circa €10,25 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een EV anno 2024 heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Zuid-Holland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De vakman plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in het centrale stroompunt in je huis. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Van de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen wordt besloten wat de beste manier is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Numansdorp plaatst het als wallbox aan de muur of hij komt op een aparte paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De vroegere modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Nieuwere EV’s kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Numansdorp kan jou hierin ontzorgen. De tarieven hiervan zijn zo’n €1100. Bedenk wel: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 zien we vooral terug bij de Europese merken. De populaire elektrische auto’s in Numansdorp zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er zijn geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Elke regio heeft een eigen beleid. De gemeente Hoeksche Waard biedt momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Het alternatief is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of de paal dichtbij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Zie ook de website van de gemeente www.gemeentehw.nl.

Plaats een reactie