Laadpaal Mijdrecht

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Een gevolg is dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Het alternatief is een slimme laadpaal in Mijdrecht aan huis. Via een zelfvoorzienend laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh & Mercedes EQV 300 Lang. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is veel voordeliger. Op deze pagina lees je bruikbare informatie over diverse type laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Met een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €895.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Mijdrecht

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van jouw EV als o.a. een BMW iX3 kan op verschillende manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Mijdrecht kopen is een zeer interessante optie. Het is ontzettend handig in gebruik en je hebt dan de zekerheid van een goede actieradius. Verder is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadstation in de wijk. De kosten bestaan uit: de aanschaf en installatie van de paal en de stroomprijzen (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal past bij mijn voertuig en mijn woning? In onze keuzehulp check je tips en adviezen voor laadpaal laten installeren in Mijdrecht. Op deze website lees je ook meer over Elektrische auto leasen.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Mijdrecht installeren kan op 2 manieren. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Houd rekening met de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen installatie
Het 1 fase systeem functioneert met de standaard 230 voltage. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is 11 kW. De 3-fase installatie kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt hierin investeren en dit laten aanleggen door een elektricien in Mijdrecht. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een oplaadstation aan huis

Goedkoop laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het gemak van een vaste kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een ander voordeel is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat deze sneller nat wordt (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Daarnaast kan het zijn dat het een rommelig geheel wordt. Ook is het zo dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote voordeel van een losse kabel (of een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Het opladen gebeurt namelijk met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Evenzeer oogt het netter en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het minpunt is dat er een extra stap is als je jouw auto gaat laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om alles vervolgens aan te sluiten. Een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n geval zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Mijdrecht.

Enkel of dubbel laadstation
Je kan kiezen uit een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Dit is praktisch als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Slimme functies
De nieuwste laadsystemen herbergen steeds vaker slimme laadfuncties. Bijgaand vind jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Mijdrecht vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen variëren enorm. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis varieert van €500 tot en met €3325. De aanschafkosten hangen vooral af van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Tevens heb je de keuze uit slimme systemen met extra’s als Peak Shaving die een grotere investering vereisen. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Mijdrecht.

Laadstation typeLaadvermogenLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€500- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€510- €610
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€670- €760
3-fase laadpaal22 kW2 uur€880- €1010
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Bekende systemen

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Plug & Charge met optioneel slimme functies.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme laadpaal die je kunt meenemen, tot 22kW.
 14. Alternatieve marken: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge & Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Mijdrecht liggen tussen de €320 en ongeveer €2050. Dit hangt af van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter het perceel, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Soms wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het is absoluut niet verplicht, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van abonnementen voor laadpalen zijn zo’n €6,50 per maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vergelijk ervaren adviseurs die werken in je omgeving.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Op deze pagina bieden wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1095 km per maand. Met dit gemiddelde als uitgangspunt ramen we wat de verwachte kostenbesparing is. Daarbij zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Mijdrecht):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,145€158,78€1905,30
Elektrisch€0,049€53,66€643,86
Besparing€0,096€105,12€1261,44
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente De Ronde Venen

Rijd je elektrisch, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Mijdrecht aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente zal concluderen of en waar precies de laadzuil werkzaam zal worden. Ze overwegen daarbij factoren als toegankelijkheid en of het technisch kan. Elke bewoner kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Alle info is ook gepubliceerd op gemeente.derondevenen.nl. Daar kom je er ook achter of je in aanmerking komt voor een subsidie. Het merendeel van de gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Onderhoud.

Openbare oplaadpunten zoeken (mei 2024)

Laadstations in Mijdrecht zien we steeds meer. Iedereen met een laadpas kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten variëren tussen de €0,300 tot €0,615 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het volgende schema bekijk je de openbare laadstations in Mijdrecht. Vergelijk ook laadstations en aanbieders in Loenersloot, Vreeland, Loenen aan de Vecht, Nieuwersluis en Kockengen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden mijdrecht-3641

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal naast kantoor is heel praktisch voor bijv. bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Heb je een gebouw met tenminste 10 parkeerplaatsen? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarbovenop kan je extra geld verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik van de palen.


Informatie over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een eigen laadpaal voor huis en laten installeren zit qua kostprijs tussen de €1025 en €2450. De totale investering hangt af van het model laadzuil (wel of geen slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw huidige energieleverancier zoals Budget energie, Energiedirect, Eneco, Engie, NLE en PowerPeers, Oxxio, Pure energie, Vattenfall. Over het algemeen niet meer dan €0,235 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,35 p/100 km. Goed om te weten: een gemiddelde benzineauto kost circa €9,85 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een normale EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Utrecht.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De monteur plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in je stroomkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanuit de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de meest efficiënte route is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Mijdrecht bevestigt het laadstation aan de muur of op een paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Let er wel op dat je groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De actuele elektrische voertuigen worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Mijdrecht kan dit uit handen nemen. De prijzen van deze service bedragen zo’n €1075. Disclaimer: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers van laadkabels heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 zien we vooral terug bij Europese leveranciers en fabrikanten. Veel favoriete elektrische auto’s in Mijdrecht kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente De Ronde Venen verstrekt momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt hierbij verzoeken of de paal in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Zie ook gemeente.derondevenen.nl.

Plaats een reactie